Oldalak

2012. április 22., vasárnap

Tavaszi eperleves mézzel, cukor nélkül

Gyorsan - finomat? Kiváló választás lehet a tavaszi eperleves.

A napokban az egyik női magazin lapjait nézegetve egy igazán könnyű tavaszias receptre lettem figyelmes, ám a hozzáadott két evőkanál porcukor nem volt megnyerő a számomra, ezért az elkészítésnél kicsit módosítottam a recepten, lássuk.

Hozzávalók
  • nagyobb doboz (kb. 400g) eper
  • 300g natúr joghurt
  • 2 ek méz
  • néhány csepp citromlé
  • 1dl tej

Elkészítés
  1. Megtisztítjuk az eperszemeket, majd jól átmossuk őket, ezt követően apró darabokra szeljük őket. 
  2. Az előkészített eper felét, a natúr joghurt felét, egy evőkanál mézet, tejet és néhány csepp citromlevet összeturmixoljuk, majd kis tálakban részekre osztjuk (Megjegyzés: a tálak félig legyenek tele csak).
  3. A maradék epret, joghurtot, egy evőkanál mézet és  néhány csepp citromlevet is összeturmixoljuk (itt kihagyjuk a tejet, ettől sűrűbb lesz a turmixunk).
  4. A második adag turmixot lassan belefolyatjuk az előző adagokhoz, s a fogyasztásig a hűtőbe helyezzük.
  5. Fogyasztás előtt eperrel, mentalevéllel, tejszínnel dekorálhatjuk kész levesünket.

 Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...