Oldalak

2012. május 28., hétfő

Ashley Carrigan: Bukott Angyal – avagy online könyvolvasás vérrel és izgalommal


Sokszor szembesülünk azzal, hogy nincs elég időnk olvasni – ha van is, akkor is mit? S ha ki is választjuk, nem biztos, hogy beszerezhető, időnk vagy pénzünk sincs sokszor elmenni a kiszemelt könyvért vagy egyszerűen hónapokig kellene várni egy kölcsönkönyvre. Ismerős? Ezt az hercehurcát szeretnélek egy mozdulattal most félreseperni és elkalauzolni az online könyvek birodalmába.

Ashley Carrigan könyvei online, blog formájában elérhetőek – nem kellemesebb otthon, tanulás, takarítás vagy pihenés közben egy-egy fejezetet elolvasni? S napról napra folyamatosan várni az újabb és újabb részeket? Szerintem egy igazán kipróbálható olvasási forma, ezért gondoltam, hogy  egy online olvasási lehetőséggel kedveskedek Nektek.

Ashley Carrigan - megint egy külföldi? Nem, jelen esetben egy magyar írónőről van szó, aki hosszú évek óta foglalkozik írással, ám a fiókból csak 3-4 éve kerülnek mások kezébe az írásai. Jelenlegi célja, hogy írásait eljuttassa a nagyközönséghez is, minél többen olvashassák. Felmerült a kérdés, hogy akkor miért nem adja ki egy kiadó? Nos, erre igen egyszerű a válasz: telített a piac, nincs mód minden mű kiadására. Éppen ezért fordult az írónő egy közösségi portál segítségéhez: a facebook remek lehetőséget nyújt, hogy az ismerőseink segítségével és jó szándékával megtámogatva minél szélesebb körhöz juthasson el egy adott blog tartalma. Ha egy irodalmi/könyves blognak magas az olvasói látogatottsága, hiszen akár még a kiadók figyelmét is felkeltheti.

„Mindig is foglalkoztatott a halhatatlanság, a benne rejlő lehetőség. Hogyan lehet elfogadni, hogy a világ rohan, változik körülöttünk, a szeretteink, barátaink elmúlnak mellőlünk, de mi ott vagyunk, mindig és örökké változatlanul? Korok, birodalmak virágzanak, majd tűnnek le, süllyednek el, mi pedig élő mementóként bandukolunk tovább a végtelen úton, egyedül.”

Nemcsak egy könyvről van szó, hanem több sorozatról, amelyekből most egyet szeretnék bemutatni.  A sorozat első kötetét az írónő 1999-ben kezdte el írni, s az első részhez minden évben egy újabb folytatás született. Az első könyvben megismerjük a főszereplőt, aki narrátorként kíséri végig az olvasót a történeten keresztül. Főszerepben Angelinát találjuk, akinek egy támadást követően teljesen megváltozik a mindennapi élete. A halandók életéből átlépünk a kárhozottakkal, veszélyekkel és szenvedéllyel teli világba, ahol a hatalom és az erő képviseli a legfőbb tulajdont.

„Sodró, akció dús jelenetek, izgalmas fordulatok várják az olvasót, ahol minden egyes mozzanattal egyre mélyebbre merülhetünk a vámpírok sötét, mégis hívogató birodalmába. A főszereplő kézen fogva vezet minket egyre beljebb, és csupán a bátor szívűeknek van itt helye.” – meséli az írónő.
 
A jól megrajzolt karakterek erős érzelmeket – kedveltséget vagy éppen ellenszenvet váltanak ki belőlünk -, melyek figyelmet érdemelnek. A szereplő jellemének és személyiségének fejlődése fokozatosan valósul meg, s keretet ad az egész történetnek.

A könyv blogként való publikálása egy új formája az olvasásnak, de miért adnánk neki egy lehetőséget? A böngészőben az RSS-t beállítva azonnal értesülhetünk a legújabb részekről. Ám annyi vámpíros, divatos könyv közül miért pont ezt ajánljuk?

A jelenleg futó divatos és felkapott vámpírkönyvekkel ellentétben, az én szereplőim nem elégednek meg a fennkölt vágyakozással, elfojtott szerelemmel. Ők térdig járnak a szenvedélyben, terrorban, egymást érik az éles helyzetek, és sosincs pihenő. Egy végeláthatatlan ámokfutás az életük, ahol senki másra nem számíthatnak, csakis magukra.”


Remélem, hogy sikerült felkeltenünk Twilight-utáni vagy éppen anticsillogó érdeklődésed és ellátogatsz az írónő oldalára: http://ashcarrigan.blogspot.com

Kellemes perceket és jó szórakozást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...