Gyorsan - finomat? Kiváló választás lehet a tavaszi eperleves.
A napokban az egyik női magazin lapjait nézegetve egy igazán könnyű tavaszias receptre lettem figyelmes, ám a hozzáadott két evőkanál porcukor nem volt megnyerő a számomra, ezért az elkészítésnél kicsit módosítottam a recepten, lássuk.
Hozzávalók
- nagyobb doboz (kb. 400g) eper
- 300g natúr joghurt
- 2 ek méz
- néhány csepp citromlé
- 1dl tej
Elkészítés
- Megtisztítjuk az eperszemeket, majd jól átmossuk őket, ezt követően apró darabokra szeljük őket.
- Az előkészített eper felét, a natúr joghurt felét, egy evőkanál mézet, tejet és néhány csepp citromlevet összeturmixoljuk, majd kis tálakban részekre osztjuk (Megjegyzés: a tálak félig legyenek tele csak).
- A maradék epret, joghurtot, egy evőkanál mézet és néhány csepp citromlevet is összeturmixoljuk (itt kihagyjuk a tejet, ettől sűrűbb lesz a turmixunk).
- A második adag turmixot lassan belefolyatjuk az előző adagokhoz, s a fogyasztásig a hűtőbe helyezzük.
- Fogyasztás előtt eperrel, mentalevéllel, tejszínnel dekorálhatjuk kész levesünket.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése